Radioselskapet og Abdullah II

Radioselskapet på P2 hadde i går ein liten reportasje om kongen av Jordan, Abdullah II. Dei presenterarar han i byrjinga slik:

Kongen som gjev slott til fattige born, gjev blod til palestinarane i Gaza, er gift med ein av dei finaste kvinnene i verda og er kalla den nye Elvis fordi han kler seg ut for å kunne snakke fritt med folket sitt.

Abdullah II har rykte på seg for å snike seg rundt i landet forkledd som ein vanleg mann for å sjå korleis den vanlege jordanar bli behandla. Sist gong skal han ha vore på legevakta forkledd med lausbart og lausskjegg. Han skal òg ha vitja likningskontoret med parykk, men John Hultgren, journalist i Aftenposten og utanrikskorrespondent i Jordan i tre år, tvilar derimot litt på denne myten.

Ein kort, men artig liten reportasje om Jordan og Adullah II.

Reportasjen finn her du på NRK Nettradio.

Byllepest i Libya

Jehan Sadat and Queen Noor on Stewart and Colbert